Thisted tørstede efter kød – og så tog slagter John kniven i den anden hånd

Efter importstoppet af kød fra Irland må Thisted se langt efter lammekød. Det har været svært at opdrive kød i hele verden. Så det har tvunget byens slagter til at gå andre veje.

Montrene var tomme og byens borgere måtte se langt efter kød. Vi var ikke gået mange uger ind i Coronakrisen før byen var butikker var tømt for mennesker og varer. Det var umuligt at opdrive basale varer som gær, toiletpapir og håndsprit – medmindre du gik til den lokale SPAR-købmand, der pludselig skulle 95,75 for 200 ml håndsprit. Det er en sag du kan læse om andet steds i Thisted Dagblad. Men en overset vare der også manglede var kød. For produktioner overalt i verden var gået i stå – og især Irland, som har været storleverandør af lammekød til Thisted kunne ikke levere.

Kød i mange varianter

Byens slagter – i folkemunde – slagter-John måtte skuffe kunder, der ellers havde set frem til påskelammet og øl fra Thisted bryggeri. Med tomme kølemontrer kunne han ikke levere varen. Selvom han gerne måtte holde åbent. Med udsigt til at kunderne nu gik i SPAR og polsk kød fra dybfryseren har han været nødt til at nytænke hele konceptet. Med stor efterspørgsel var det første spørgsmål der trængte sig på – hvor finder jeg et udbud. Heldigvis blev svaret nærmest serveret og endda i stor stil. For som ligene stakkede sig op i Italien – og endda ældre mørnet kød i den bedste piemonte lage – var det nærmest som at få det store kolde bord anrettet. Et par opkald til de italienske myndigheder og så var importen klar.

Slagter John var ikke meget for at vi tog billeder, så her er animation baseret på hans mundtlige fortælling

Mod nye horisonter

Det er en helt klar win-win. “De mangler lighuse og jeg mangler kød”, siger John, der lige nu overvejer en studietur til New York. Her er kødet måske ikke i helt samme kvalitet, men så er vi over Påsken og folk vil hellere have en barbecue. En amerikansk barbecue vel at mærke, så det er virkelig en spændende og oplagt mulighed.

22FansLike
15FølgereFølg

Vejret lige nu!

Thisted
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
60 %
0.9kmh
100 %
ons
17 °
tors
21 °
fre
25 °
lør
24 °
søn
17 °