Grønne fingre eller gør det selv mindet? Guide til nyt stakit

Du er måske ikke den store havemand eller handymand. Det er ikke ligefrem olie og maling, der står øverst på din liste. Men tidens tand har det med at kaste sin skygge over ting – ting bliver bare slidt og kræver vedligehold. Det gælder både os mennesker og de vi bor i. Men der er lettere løsninger.

Vi bliver hele tiden dygtigere og mere opfindsomme. Vi har fundet ud af at vi ikke gider at vedligeholde hele tiden. Så vil vi hellere holde os i gang med en tur i udlandet eller bare en tur på cykel.

En løsning for de smarte

Du har helt sikkert set havemøbler i komposit. Enkle lækre møbler, der kræver en hynde at sidde på – og en klud til at rengøre. Det ser altid pænt ud og selv om du ”glemmer” at tage havemøblerne ind i efteråret og lader dem stå vinteren over – så står de som nye efter en tur med lidt rengøringsmiddel og en klud. Så komposit er bare bedre – og ikke mindst MEGET nemmere. Du kan også få dem som terrassebrædder.

Sådan laver du komposithegn

Det er bare det fedeste med et flot komposithegn. Både for dig og ikke mindst for din nabo, der nok godt kan lide at se på noget pænt.

Først skal du lave en liste over det du skal bruge. Det er der her:

  • En kapsav og en håndsav
  • En skade og pælebor
  • Murersnor
  • Skruemaskine
  • Vinkelmåler(stor), blyant, lodde- og tommestok

Så kan du ellers bare gå i gang med at lave forarbejdet.

Instruktions guide til komposithegn

Først starter du med at lave en plan for hvor den første stolpe skal være. Så borer du det første hul. Derfra trækker du en snor overtil den sidste stolpe. Så placerer du pinde ind imellem stolperne – det er din rettesnor. Du har nu lavet en lige linje fra start til slut og så skal der bores huller – med din borepæl. Du skal gå efter et hul på cirka 80 til 90 centimeter. Lad være med at tro på at jorden kan holde det alene.

Tilsæt i stedet for tørbeton – det vil stabilisere stolpen og det er nemt lige at vaske væk med en børste og vand. Husk at stampe tørbetonen og så sæt stolpen i lod – den SKAL stå 100 procent i lod – og her skal du følge det vigtigste håndværkerråd. Mål altid to gange. Du sparer tid i længden.

Så bruger du en såkaldt hegnsprofil til at få den helt rigtige afstand til næste stolpe. Husk at de skal have 5 millimeter ”luft til at bevæge sig i noten”. Sådan fortsætter du til alt er i jorden. Husk at nyde vejret og forfriskninger undervejs.  Nu er du godt i gang. Du kan finde den fulde guide her.

22FansLike
15FølgereFølg

Vejret lige nu!

Thisted
few clouds
15 ° C
15 °
15 °
70 %
0.9kmh
24 %
ons
15 °
tors
15 °
fre
15 °
lør
15 °
søn
16 °